Трудни дни, но не простиращи се до хиперинфлация, предрече банкерът Левон Хампарцумян

...
Трудни дни, но не простиращи се до хиперинфлация, предрече банкерът Левон Хампарцумян
Коментари Харесай

Хампарцумян: Основополагащ фактор за ръста в цените на стоките грешната енергийна политика на ЕС

Трудни дни, само че не разпростряли се до хиперинфлация, предсказа банкерът Левон Хампарцумян пред bTV.

" Немската стопанска система се забавя, вероятно това би се отразило на България и на компаниите, които интензивно търгуват.

България мина по-добре през последствията от Коронавирус и войната в Украйна, в сравнение с се очакваше, само че това не е обезпечено в този момент, в случай че не си опичаме акъла и не успеем да превърнем дефектите в резултати ", добави той. 

И добави, че би трябвало да сме подготвени за стопански по-трудни времена. " Инфлацията не е галопирала. Краставицата най-вероятно отново ще стане 6-7 лв. до Нова година, само че това не е цената на краставиците в България, а цената към Нова година ", посочи банкерът. 

Хампарцумян регистрира, че продуктите, които купуваме в всекидневието ни, нарастват. А това не се дължи само на резултатите от Коронавирус и войната. Като основополагащ фактор за растежа в цените на стоките той уточни неверната енергийна политика на Европейския съюз.

" Зелената договорка е хубава като желание, само че с осъществяването си създава несъответствия, за които плащаме много скъпо. Зелените хрумвания печелят избори, само че не заплащат сметки ", разяснява специалистът. 

По думите му, ще обеднеят единствено тези, които не могат да намерят пътя си в матрицата, в която оперираме, а точно - пазарната стопанска система.

" Обедняване ще има единствено за тези, които не могат да продадат уменията си и стоките и услугите, които създават. Работа на всеки един субект в матрицата, в която оперираме, е да си търси пътя. Всеки намира разнообразни способи да го направи.

На същински затруднените хора би трябвало да се оказва помощ. Но би трябвало да сме сигурни, че оказваме помощ на тези, които имат потребност от помощ. Не може някой да поставя 20 години старания, с цел да стане доктор и да получава 200-300 лв. заплата повече от някой, който вика единствено " дай, дай " и си е бъркал в носа ", безапелационен бе Левон Хампарцумян.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР